joomlaVaak vragen startende klanten aan ons: waarom zou ik Joomla gebruiken? Is mijn oude site niet goed genoeg? Waarom moet ik overschakelen naar Joomla? Als u deze vragen stelt, bent u hier op de juiste plek. In dit artikel hebben we enkele redenen verzameld waarom u Joomla moet gebruiken, op welke manieren u Joomla kunt gebruiken en wie Joomla gebruikt.

Mensen maken vaak de fout Joomla te classificeren als slechts een blogplatform. Hoewel dat in het verleden waar was, is Joomla door de jaren heen geëvolueerd tot een veelzijdig contentmanagement systeem. Hoewel u nog steeds Joomla kunt gebruiken om een eenvoudige blog te maken, kunt u nu ook volledig functionele websites en mobiele applicaties maken.
Het beste deel van Joomla is dat het eenvoudig te gebruiken en flexibel genoeg is voor zo ongeveer alles. Dat is de belangrijkste reden waarom Joomla zo populair is geworden. Volgens een recente onderzoek beheert Joomla 18,5% van alle websites in Nederland
Vanwege de robuuste functies gebruiken veel van de TOPBEDRIJVEN Joomla voor het aansturen van hun websites, waaronder: Macdonald.com, Toyota.com, jaguar.com, linux.com, Bax-shop.nl, NS.nl en nog veel meer websites.
Laten we eens kijken waarom u Joomla zou moeten gebruiken.
JOOMLA IS GRATIS
Joomla is een gratis software, dit betekent dat u vrij bent om het te downloaden, installeren, gebruiken en wijzigen. Je kunt het gebruiken om elke soort website te maken. Het is ook open source wat betekent dat de broncode van de software beschikbaar is voor iedereen om te studeren, te modificeren en mee te spelen.
Er zijn momenteel meer dan 2600+ templates en 31000 gratis plugins beschikbaar. U kunt ze downloaden, installeren en gebruiken op elke website.
Om Joomla uit te voeren, heeft u alleen een domein en webhosting nodig.

Vanwege de open source omgeving is Joomla een community-software. Het wordt onderhouden door een grote groep vrijwilligers waarvan de meerderheid Joomla-consultants zijn met actieve interesse in het laten groeien en onderhouden van Joomla. Iedereen kan bijdragen aan Joomla door het schrijven van patches, het beantwoorden van supportvragen, het schrijven van plug-ins, het maken van thema's, het vertalen van Joomla en het updaten van documentatie.
Door Joomla te gebruiken, word je een deel van die geweldige community. Je krijgt gratis ondersteuning van andere communityleden, download gratis plug-ins en thema's en als je eenmaal weinig ervaring hebt met Joomla kun je zelfs een bijdrage leveren aan de community.

Joomla is gemakkelijk
Joomla wordt gebruikt door miljoenen mensen en bijna elke dag voegen nieuwe mensen zich bij de Joomla-community door hun eerste Joomla-websites te maken. De reden waarom mensen zich snel aanpassen aan Joomla is omdat het redelijk eenvoudig te gebruiken is.

Joomla is zoekmachinevriendelijk
Joomla is geschreven met behulp van standaard conform code van hoge kwaliteit en produceert een semantische markering die uw site zeer aantrekkelijk maakt voor zoekmachines.

update joomlaJoomla is eenvoudig te beheren
Joomla wordt geleverd met een ingebouwde updater waarmee u uw plug-ins en thema's kunt bijwerken vanuit uw Joomla-beheerdersdashboard. Het geeft ook een melding wanneer er een nieuwe versie van Joomla beschikbaar is, dus u kunt het bijwerken door op een knop te klikken. U kunt al uw Joomla-inhoud veilig houden door geautomatiseerde reguliereJoomla backup in te stellen

Veiligheid
Joomla is ontwikkeld met beveiliging in het achterhoofd, dus het wordt als vrij veilig beschouwd om een Joomlawebsite te draaien. Maar net als in de echte wereld kan internet een onzekere plaats zijn.

 

Met Joomla bent u niet alleen beperkt tot het schrijven van tekst. Het wordt geleverd met ingebouwde ondersteuning voor afbeeldingen, audio en video-inhoud. U kunt Joomla ook gebruiken voor documentatie of informatie te delen.
Joomla ondersteunt oEmbed-enabled websites, wat inhoudt dat je YouTube-video's, Instagram-foto's, Tweets en Soundcloud-audio kunt insluiten door de URL in je bericht te plakken. Je kunt zelfs toestaan dat je bezoekers videos gebruik
Welke manieren om Joomla te gebruiken?
Joomla kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. Het staat open voor mogelijkheden. U kunt Joomla als volgt gebruiken:
• Informatie website
• blog
• Content Management Systeem (CMS)
• Galerij
• Portfolio
• Beoordeling Website
• Winkel
• Video verzamel site
• Lidmaatschapssite


joomla templates

 

 

 

 

 

 

 

 

 Merk op dat hierboven slechts enkele voorbeelden zijn van hoe u Joomla kunt gebruiken. 

We hopen dat dit artikel uw vraag beantwoordt waarom u Joomla zou moeten gebruiken. De beste manier om de ware kracht van Joomla te ervaren, is door het te gebruiken. Probeer het en laat ons weten wat je ervan vindt.
Als je dit artikel leuk vond, u kunt ons ook vinden op Facebook en Linkedin.

  • Aangemaakt op .

Bent u op zoek naar een nieuwe bedrijfswebsite?

Dan heb ik een aantal belangrijke tips voor u.

1. Bepaal uw doel

website beginnenHet laten maken van een professionele, uitgebreide website, is belangrijk voor vrijwel iedere nieuwe business. Verkoopt u producten of wilt u potentiele klanten verleiden u te bellen? Elke kleine zakelijke website is anders, omdat ieder bedrijf een ander doel dient.

2. Wat is uw boodschap

Uw verhaal moet kort en duidelijk gepresenteerd worden. Bekijk uw product vanuit de ogen van de mogelijke clienten. Wat is de meerwaarde van uw product of dienst voor uw klant. Kort en duidelijk de relevante informatie weergeven met foto’s die het verhaal aanvullen. Veel klanten willen weten wie er achter het bedrijf staat waarvan ze de site bezoeken. Dus een goede foto van jezelf of je team is bijna altijd een goed idee.

3. Bepaal vooraf indeling website

Vrijwel alle zakelijke websites hebben ten minste een paar verschillende pagina's. U kunt kiezen voor een zeer eenvoudige vorm (een homepage, “over ons” pagina en contact pagina). Ook is het mogelijk per pagina een verschillende dienst te laten zien
Het is belangrijk de keuze voor de vorm te bepalen voordat u de site bouwt of laat bouwen. Kies een webdesigner die bij de stijl van jouw bedrijf past. Hoe vindt u die? Door verschillende portfolio’s van webdesigners te bekijken, krijgt u een indruk van wat er allemaal mogelijk is en wat u aanspreekt.

4. Maak contact zoeken gemakkelijk

Hoe meer manieren er zijn waarop mogelijke klanten contact met u kunnen opnemen, hoe groter de kans dat ze zich prettig voelen en langer op uw website blijven. Zorg er daarom voor dat op uw website snel contactinformatie te vinden is. Dit kan een e-mailadres, telefoonnummer, adres, sociale rekeningen, of al het bovenstaande zijn. Maak het uw potentiele klant zo gemakkelijk mogelijk.

5. Zorg voor goede leesbaarheid

Niets is zo vervelend als een tekst op een website die niet goed leesbaar is, dan haak je als bezoeker snel af. Zorg er daarom voor dat u een lettertype gebruikt dat geschikt is voor de website. Basis lettertypen, zoals uw ontwerper of thema waarschijnlijk suggereren, zijn het beste voor de leesbaarheid. Denk daaraan mocht u een ander lettertype mooier of cooler vinden want het kan vervelend zijn voor de lezers.

6. Wees mobiel vriendelijk

Zorg er ook voor dat uw website op elk apparaat goed te lezen is, dit is belangrijk om uw lezers op uw site te houden.
Het bezitten van een site die niet mobiel geoptimaliseerd is ziet er onprofessioneel uit wat geen positieve reacties zal opleveren bij klanten. Bovendien is het slecht voor de vindbaarheid.

7. Hoe word ik goed gevonden

SEO is belangrijk voor de vindbaarheid van uw website. Bij de bouw van de website moet u dit goed in gedachten houden. Een goede SEO zorgt voor een voorsprong, u bent meteen gemakkelijk online te vinden.

8. Blijf groeien

Zodra uw eerste zakelijke website live is, is het proces nog niet voorbij. U hebt een goede eerste stap gezet. Maar de website van een bedrijf is nooit echt compleet. Als uw bedrijf groeit zullen er bladzijdes toegevoegd worden. Ga uit van de behoeften van uw klanten en stem uw website hier op af.

Wilt mee weten over het opstarten van een bedrijfswebsite?

Neem gerust even contact op voor meer informatie.

  • Aangemaakt op .

Drupal Joomla WordPress

De beste websites van vandaag worden gemaakt met een content management systemen (CMS) waarmee u wijzigingen in een website eenvoudig zelf kunt maken, zonder programmering van ingewikkelde codes. WordPress, Joomla en Drupal bieden allemaal geweldige functies, gemak in gebruik, en een sterke beveiliging. En ze zijn alle drie gratis te gebruiken.

Welk pakket past het beste bij uw unieke situatie. Laten we eens kijken waar ze vaak voor gebruikt worden. 
• WordPress - de beste keuze voor beginners door het gemak van het gebruik, het werkt vooral voor kleine websites en blogs en kleinere e-commerce winkels.
• Joomla - Zeer geschikt voor e-commerce, midddelgrote en grote websites en social networking websites. Ook als u op uw site wat extra functionaliteit wilt hebben een goede keuze.
Vereist een basiskennis om te bouwen, maar is beter geschikt voor uitgebreiden en profesioneel ogende websites.
• Drupal - Het moeilijkste, maar ook de krachtigste. Het vereist een vertrouwd begrip van HTML, CSS en PHP.

Onze voorkeur gaat uit naar Joomla, hiermee kan bijna alles, zonder in te boeten op het gemak in gebruik. Joomla combineert briljant de kracht en flexibiliteit Drupal en de intuïtieve, gebruiksvriendelijkheid van WordPress, waardoor het een perfecte middenweg is.

  • Aangemaakt op .

Hoe vernieuwend is uw onderneming op het internet?
Vernieuwen is belangrijk voor bedrijven. Wie niet op tijd inspeelt op veranderingen wordt ingehaald door de concurrentie.

Hoe vernieuwend is uw website eigenlijk?
Heeft uw website een modern uitstraling en verzorgende uitstraling?
Word uw website goed weergegeven op alle apparatuur? (mobiel, ipad, grootbeeld etc.)
75% van de ondernemers geeft aan dat ze hun onderneming onder druk van concurrentie en nieuwe technologie willen veranderen. Uiteraard hoort hier ook de website bij. Wilt u informatie over uw huidige website? Neem contact met ons op en wij geven uw gratis informatie over de mogelijkheden.

  • Aangemaakt op .