8 tips wanneer u een (bedrijfs)website gaat beginnen.

Bent u op zoek naar een nieuwe bedrijfswebsite?

Dan heb ik een aantal belangrijke tips voor u.

1. Bepaal uw doel

website beginnenHet laten maken van een professionele, uitgebreide website, is belangrijk voor vrijwel iedere nieuwe business. Verkoopt u producten of wilt u potentiele klanten verleiden u te bellen? Elke kleine zakelijke website is anders, omdat ieder bedrijf een ander doel dient.

2. Wat is uw boodschap

Uw verhaal moet kort en duidelijk gepresenteerd worden. Bekijk uw product vanuit de ogen van de mogelijke clienten. Wat is de meerwaarde van uw product of dienst voor uw klant. Kort en duidelijk de relevante informatie weergeven met foto’s die het verhaal aanvullen. Veel klanten willen weten wie er achter het bedrijf staat waarvan ze de site bezoeken. Dus een goede foto van jezelf of je team is bijna altijd een goed idee.

3. Bepaal vooraf indeling website

Vrijwel alle zakelijke websites hebben ten minste een paar verschillende pagina's. U kunt kiezen voor een zeer eenvoudige vorm (een homepage, “over ons” pagina en contact pagina). Ook is het mogelijk per pagina een verschillende dienst te laten zien
Het is belangrijk de keuze voor de vorm te bepalen voordat u de site bouwt of laat bouwen. Kies een webdesigner die bij de stijl van jouw bedrijf past. Hoe vindt u die? Door verschillende portfolio’s van webdesigners te bekijken, krijgt u een indruk van wat er allemaal mogelijk is en wat u aanspreekt.

4. Maak contact zoeken gemakkelijk

Hoe meer manieren er zijn waarop mogelijke klanten contact met u kunnen opnemen, hoe groter de kans dat ze zich prettig voelen en langer op uw website blijven. Zorg er daarom voor dat op uw website snel contactinformatie te vinden is. Dit kan een e-mailadres, telefoonnummer, adres, sociale rekeningen, of al het bovenstaande zijn. Maak het uw potentiele klant zo gemakkelijk mogelijk.

5. Zorg voor goede leesbaarheid

Niets is zo vervelend als een tekst op een website die niet goed leesbaar is, dan haak je als bezoeker snel af. Zorg er daarom voor dat u een lettertype gebruikt dat geschikt is voor de website. Basis lettertypen, zoals uw ontwerper of thema waarschijnlijk suggereren, zijn het beste voor de leesbaarheid. Denk daaraan mocht u een ander lettertype mooier of cooler vinden want het kan vervelend zijn voor de lezers.

6. Wees mobiel vriendelijk

Zorg er ook voor dat uw website op elk apparaat goed te lezen is, dit is belangrijk om uw lezers op uw site te houden.
Het bezitten van een site die niet mobiel geoptimaliseerd is ziet er onprofessioneel uit wat geen positieve reacties zal opleveren bij klanten. Bovendien is het slecht voor de vindbaarheid.

7. Hoe word ik goed gevonden

SEO is belangrijk voor de vindbaarheid van uw website. Bij de bouw van de website moet u dit goed in gedachten houden. Een goede SEO zorgt voor een voorsprong, u bent meteen gemakkelijk online te vinden.

8. Blijf groeien

Zodra uw eerste zakelijke website live is, is het proces nog niet voorbij. U hebt een goede eerste stap gezet. Maar de website van een bedrijf is nooit echt compleet. Als uw bedrijf groeit zullen er bladzijdes toegevoegd worden. Ga uit van de behoeften van uw klanten en stem uw website hier op af.

Wilt mee weten over het opstarten van een bedrijfswebsite?

Neem gerust even contact op voor meer informatie.

  • Aangemaakt op .