WordPress Web Design Trends voor 2019

Als ik terugkijk op 2017 en de eerste helft van 2018, dan kan ik zeggen dat het een goed jaar was voor WordPress en webdesign in het algemeen. Natuurlijk, er waren verhalen over inbreuken op de beveiliging en voorbeelden van branches die slecht geworden zijn, maar dat soort dingen zijn onvermijdelijk als je bedenkt hoeveel websites er bestaan.

wordpress

 

Als je kijkt naar de soorten initiatieven die Google alleen naar voren bracht - zoals de straffen voor sites zonder SSL-certificaten en de versterking van hun mobiel-eerste campagne - is het duidelijk dat de prioriteiten van iedereen in 2017 echt op elkaar zijn afgestemd. In essentie willen we allemaal werken aan een betere (en veiligere) online ervaring voor iedereen.

Het geweldige van webontwerp en -ontwikkeling van vandaag is dat je niet elk jaar opnieuw het wiel opnieuw uitvindt. In plaats daarvan neem je de geleerde lessen uit oude of huidige trends, het afschaffen van de slechte delen, en het aanpassen van de goede delen om iets nieuws te creëren. Wat geweldig is! Het zorgt ervoor dat gebruikers zichzelf niet opnieuw hoeven te leren kennen met een nieuw type ontwerp of interactie, terwijl ze ervoor zorgen dat wat u doet een positief effect blijft hebben op hun ervaring.

Dat is waarom je niet verrast zult zijn door veel van de trends en tools op de lijst van WordPress en Web Design Trends die je moet kennen voor 2018 en 2019. Ze zijn misschien niet de voorlopers in webdesign nu, maar ze zijn de natuurlijke evolutie van wat je op dit moment aan het oefenen en gebruiken bent.

 wordpress 3

Laten we beginnen met wat volgens mij de populairste en beste webdesigntrends zijn in 2018. Nogmaals, er is hier niets heel nieuws; echter, u zult merken dat ze elk een unieke draai geven aan wat de huidige beste werkwijze is.

1. Avontuurlijke kleurenpaletten
U weet heel goed dat het gebruik van kleurpsychologie wonderen kan doen om uw webontwerp te verbeteren. Hoewel je die principes nooit uit het raam moet werpen, wil je misschien overwegen tot welk uiterste je die gekozen kleuren in 2018 neemt.

2. Regelbrekende typografie
In een ander geval van webontwerpers die opstandig zijn, zal 2018 een grote opschudding in de typografie brengen. Hoewel ik denk dat traditionele lettertypen in de hoofdtekst niet verdwijnen, denk ik dat de koptekst een stuk funkiever wordt.

3. Handgetekende afbeeldingen
U weet dat u een handgeschreven lettertype kunt gebruiken om uw webdesign een warmer en persoonlijker gevoel te geven. Maar heb je erover nagedacht om andere handgetekende elementen te gebruiken om je site tot leven te brengen en bezoekers een beter idee te geven van wat je kunt?

4. Subtiele animatie
Er zijn veel coole manieren om animaties toe te voegen aan uw site. U kunt CSS-tools gebruiken voor subtiele elementaire animaties of u kunt WordPress-plug-ins gebruiken voor meer grandioze bewegingen . We gaan deze trend niet laten verdwijnen, we zullen het waarschijnlijk eerder in kleinere doses zien.

wordpress2

5. Sticky Elements
Ik denk dat dit een trend is die we al beginnen te zien als webontwerpers zich verwijderen van overdreven opdringerige pop-ups en meer naar afgelegen pop-ups. Aangezien bezoekers pop-upblind worden (met het doordringende gebruik ervan op de meeste websites), is dit op dit moment een slimme keuze. In plaats van het traditionele ontwerp van de pop-up box te gebruiken, zal 2018 echter meer plakstrips naar de bodems en toppen van websites brengen - en niet alleen voor promotionele aanbiedingen.

6. Push-notificaties op de website
Push-notificaties op de website lijken veel op mobiele en sms-meldingen , behalve dat deze berichten rechtstreeks op de desktops van uw bezoekers worden afgeleverd (nadat ze zich hebben aangemeld). Hoewel pushmeldingen nooit van invloed zijn op e-mailmarketing of pop-ups, is het een ander hulpmiddel dat u in het arsenaal van uw site zou moeten hebben als u in realtime bezoekers probeert te bereiken.

7. Augmented Reality / Virtual Reality
Er is veel gesproken over augmented en virtual realities die al een paar jaar online van je scherm spatten. Naarmate we 2019 ingaan, zullen we meer bedrijven zien profiteren van deze augmented reality-technologie om bezoekers een meer "hands-on" -ervaring te bieden, vooral als ze interactie hebben met producten.

 wordpress 4

 

  • Aangemaakt op .

OSS /BERGHEM | Trigona webdesign | T: 06-52306908  | email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.