Migratie van uw Joomlasite

Joomla upgrad 15 to25Momenteel krijgen we veel vragen binnen over de verschillende versies van Joomla, en wat de beste oplossing is met de versie van uw Joomla website.

Graag geven we u hier wat extra informatie over. Joomla Upgrade 15 naar 2.5 0f 3.x 

U heeft een website in Joomla 1.0? 
Hierover kan geen twijfel meer bestaan. De 1.0 versie wordt allang niet meer van updates voorzien, u site is echt aan vervanging toe. Heeft u nog een Joomla 1.x website, dan is het tijd om deze opnieuw te gaan bouwen met joomla 2.5

U heeft een Joomla 1.5 website?
 Het Joomla! project zal in september 2012 stoppen met actieve ondersteuning van Joomla 1.5.In dat geval doet u er goed aan voorbereidingen te treffen voor het opbouwen van een nieuwe website. het is niet mogelijk om een site die gemaakt is met Joomla 1.5 in een paar klikken te upgraden naar de nieuwe versie. U kunt nog wel even vooruit met Joomla 1.5, maar ook hier zal binnen niet al te lange tijd een eind aan komen. In September 2012 wordt deze versie niet meer ondersteund.

Op fora wordt soms aangegeven dat in sommmige gevallen u uw Joomla 1.5 website kunt migreren naar Joomla 2.5 (wat theoretisch gezien ook klopt). Echter, in de praktijk blijkt meestal dat het opnieuw opzetten van uw website in Joomla 2,5 de voorkeur heeft boven een poging te wagen te migreren van Joomla 1.5 naar Joomla 2.5. Dit doordat het migratieproces alleen content en gebruikers migreert en niet de extensies die niet-standaard binnen Joomla horen. En de meeste mensen gebruiken nu eenmaal veel van dat soort extensies.

U heeft uw website gebouwd op Joomla 1.6 of Joomla 1.7

Dit levert in het algemeen minder problemen op. U kunt deze versies eenvoudiger updaten dan bij de andere versies. Voor Joomla 1.6 geldt dat u deze eerst dient te updaten naar Joomla 1.7. Hierna kan de website worden omgezet naar 2.5

Wat kunt u doen om de laatste versie van Joomla te krijgen?

Uw huidige site kan door ons worden omgebouwd. De kosten hiervan zijn per website verschillend. Voor een site zonder al te veel componenten zijn wij waarschijnlijk minimaal 10 uur bezig om uw site te migreren naar de nieuwste versie. Hiervoor installeren we een nieuwe Joomla versie, bouwen de template om en migreren de inhoud. Kijk nog eens kritisch naar uw website of u wellicht nog andere zaken aan uw website wil veranderen of wellicht dat u een nieuw ontwerp overweegt.

Neem contact met ons op voor advies op maat.

  • Aangemaakt op .